Η ΝΔ θα ψηφίσει τη ρύθμιση για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real Fm ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Δεν είχαμε ποτέ αντίρρηση στη ρύθμιση για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά. Προκαλεί λίγο ότι με την καταστρεπτική πολιτική στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, ειδικά στο πρώτο 6μηνο της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών μας, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους, και τώρα έρχεται να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο, ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί, θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα πρότερα επίπεδα», είπε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με την επιλογή της ΝΔ να ψηφίσει στη χθεσινή ψηφοφορία «παρών», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να μεταφέρει ένα προσωπικό του πολιτικό αδιέξοδο σε αδιέξοδο για τη χώρα θέτοντας σε κίνδυνο της θυσίες των πολιτών.

Υπενθύμισε ακόμη ότι όταν το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε επιβεβαιωμένο τον Μάρτιο πρωτογενές πλεόνασμα και το έδωσε στους ένστολους, κ. Τσίπρας καταψήφισε.

«Τότε τι έπρεπε να πούμε; Ότι ο κ. Τσίπρας ήταν στη γραμμή Σόιμπλε, χέρι- χέρι, και στήριζε την πολιτική του; Βλέπετε πόσο έωλο είναι αυτό το επιχείρημα από τα ίδια τα γεγονότα», τόνισε.

 

 

Tags: