Πραξικόπημα Ντάισελμπλουμ - Σόιμπλε για τα μέτρα Τσίπρα εν αγνοία του Eurogroup!

«Πόλεμος» μεταξύ αντικρουόμενων πλευρών στις Βρυξέλλες και στην μέση η Ελλάδα…

Πραξικόπημα  Ντάισελμπλουμ - Σόιμπλε για τα μέτρα Τσίπρα εν αγνοία του Eurogroup!

Το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να "παγώσουν" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού  χρέους σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο της Γερμανίας ΜΝΙ, το οποίο αποκαλύπτει σοβαρή εσωτερική κρίση στις Βρυξέλλες για το ίδιο ζήτημα!

Το MNI υπονοεί  ότι  εκδηλώθηκε ένα «πραξικόπημα» από την πλευρά του επικεφαλής του Eurogroup σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ίδια στιγμή που είναι εντελώς αντίθετες  οι απόψεις  μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  Eurogroup για  τις εξαγγελίες του  Αλέξη Τσίπρα.

 «Η Κομισιόν θα ενέκρινε τις κοινωνικές δαπάνες της Ελλάδας εφόσον είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει για αυτές» υποστηρίζει το MNI.

«Βιαστική, ανακριβή», χαρακτηρίζει επίσης ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το ίδιο οικονομικό πορακτορείο, τη δήλωση του εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup , σύμφωνα με την οποία οι θεσμοί θεωρούν τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ασύμβατες με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Οι πληροφορίες πάντως από τις Βρυξέλλες είναι αντικρουόμενες σε σχέση  με την έκβαση των διαβουλεύσεων για το ίδιο ζήτημα, με κυβερνητικές πηγές να εκφράζουν νωρίτερα την αισιοδοξία τους για λύση μέχρι τα Χριστούγεννα, την ίδια ώρα που άλλες πηγές επιμένουν ότι θα παραμείνουν «παγωμένα» τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.         

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top