Πολιτικό αδιέξοδο και παράταση της διαπραγμάτευσης για την β΄ αξιολόγηση μέχρι τον Μάρτιο βλέπει αξιωματούχος της ΕΕ!

Στο γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI

Πολιτικό αδιέξοδο και παράταση της διαπραγμάτευσης για την β΄ αξιολόγηση μέχρι τον Μάρτιο βλέπει αξιωματούχος της ΕΕ!

Παράταση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως και τον Μάρτιο του 2017 προβλέπει αξιωματούχος της ΕΕ, μετά το πολιτικό αδιέξοδο το οποίο διαπιστώνει στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς,  σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ!

«Βρισκόμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια  σημαντική εξέλιξη για τους στόχους των πλεονασμάτων, μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους» δηλώνει o αξιωματούχος ο οποίος δεν κατανομάζεται.   

Για το πρόσφατο άρθρο των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Mορίς Όμπστφελ και Πολ Τόμσεν (στο οποίο ασκούν κριτική στην Ε.Ε. για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και ζητούν από την Ελλάδα επιπλέον μέτρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και των δύο πλευρών) ο ίδιος παραδέχεται ότι «ήρθε σε μία κακή χρονική συγκυρία».

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο ίδιος  αξιωματούχος της ΕΕ διαμηνύει  ότι μόνο το Eurogroup είναι αρμόδιο για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top