Λεβέντης: Το 30% των δημοσίων υπαλλήλων δεν δουλεύουν – Να απολυθούν!

«Είναι δημόσιος κίνδυνος» - Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μελέτη για το ποιοι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες

Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε πως βάσει των δικών του εκτιμήσεων το 30% των δημοσίων υπαλλήλων δεν εργάζεται!

«Όταν έχεις ένα μεγάλο Δημόσιο, ποιος θα πληρώνει όλους αυτούς τους τεμπέληδες; Σε δήμους, ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο ένα 30% σύμφωνα με εκτίμηση που έχω δεν δουλευθούν καθόλου. Αν δεν δουλεύει, δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, είναι δημόσιος κίνδυνος! Τον αργόμισθο, τον λες δημόσιο υπάλληλο;» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στον ΑΝΤ1.

«Να γίνει μελέτη και να φανεί ποιοι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο πρώτος θεωρεί ιερή αγελάδα το Δημόσιο, ο δεύτερος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έδιωξε τους άχρηστους και τους αργόμισθους, τους έδιωξε σωρηδόν όλους και έφυγαν μαζί και ευσυνείδητοι».

Όσον αφορά τις συντάξεις, είπε πως «κόβοντας, κόβοντας, στο τέλος θα φτάσουμε τις συντάξεις Βουλγαρίας» και πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, εξήγησε ότι θα γίνουν περικοπές καθώς «μη λαμβανομένων μέτρων, μπαίνουμε σε καθεστώς Βουλγαρίας, όπου μισθοί και συντάξεις θα κόβονται αυτόματα». 

Ο ίδιος, είπε ότι ζήτησε να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών και «στη Βουλή, από κάτω, βουλευτές όλων των κομμάτων με μούτζωναν και μου έλεγαν "κάντο μόνος σου"», ενώ ζήτησε να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο 200 ευρώ όσοι λαμβάνουν μισθό και σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top