Την κατάσταση που διαμορφώνεται στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές,  με την επανέναρξη των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης μαζί τους στην Αθήνα, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος «όλοι  είναι  εναντίον όλων και στη μέση εμείς».

Στο «παιχνίδι ισχύος»  αυτό,  συμπλήρωσε, έχουμε δυο στρατόπεδα. Από τη μια είναι η Αθήνα και η Κομισιόν και από την άλλη είναι ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε, υπό την έννοια ότι ο Σόιμπλε είναι ο φανατικότερος υποστηρικτής του να παραμείνει το Ταμείο στο πρόγραμμα.

Όλοι οι δανειστές συμφωνούν πάντως ότι τα πλεονάσματα πρέπει να είναι 3,5% για τα επόμενα χρονιά, αλλά δεν ξέρουμε για  πόσα! «Κι εμείς το δεχτήκαμε όμως αυτό με την απόφαση του eurogroup» υπενθύμισε η δημοσιογράφος.  

Η διάφορα είναι πως Αθήνα και Βρυξέλλες λένε πως δεν χρειάζονται μέτρα, ενώ ο Τόμσεν λέει «θα τα προσδιορίσετε «εδώ και τώρα», για συντάξεις, αφορολόγητο και ό,τι άλλο βάζει στην ατζέντα.

«Αν στο μπαρ ντε φερ κερδίσουν ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε και πρέπει τα μέτρα να ποσοτικοποιηθούν τώρα , η κυβέρνηση – η όποια είναι ήδη επιβαρυμένη- το πιθανότερο είναι πως δεν θα το αντέξει και θα επιλέξει τις εκλογές. Γι’  αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει  μια ρητορική έντασης με τους δανειστές.  Αν πάλι πάρει το πάνω χέρι ο Γιούνγκερ και δεν προσδιοριστούν τα νέα μέτρα τώρα , ο πρωθυπουργός θα πάρει μια ανάσα, αφού η κυβέρνηση θα παρατείνει τον βίο της και ο λογαριασμός θα σκάσει στα χεριά της επομένης κυβέρνησης το 2019» σχολίασε επίσης η Κάτια Μακρή.

Κατέληξε η δημοσιογράφος, στο σχόλιό της με την Μάρα Ζαχαρέα:  

«Έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό , εμείς τα μέτρα δεν θα τα γλιτώσουμε. Αυτό που ζούμε είναι ένα πολίτικο κρυφτούλι , για το αν θα μας τα πουν τώρα η αργότερα». 

Tags: