Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί εκ νέου η ΝΔ με ενημερωτικό της σημείωμα για  τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με τις συντάξεις.      

«Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες μιλώντας, για 13η σύνταξη, ενώ πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους, με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ το μήνα» αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει:

«Δίνει αυτό το βοήθημα χωρίς κάποια κοινωνική και οικονομική λογική αναπτυξιακού χαρακτήρα. Το κάνει για μικροκομματικούς λόγους, για να υποβοηθήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθούν στις Περιφέρειές τους τις ημέρες των γιορτών. Στοχεύει, επίσης, στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι οποίοι, ως τώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν με απαξίωση τον κ. Τσίπρα».

Όπως αναφέρει επίσης η Πειραιώς, οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, «είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία και μεγάλο τμήμα τους επίσης, υπέστη την απώλεια του ΕΚΑΣ. Επομένως, η Κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το «αντίδωρο» που τους δίνει. Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης».

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πάντως ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη «με την οποία, έστω και προσωρινά, και για μία μόνο φορά, δίνεται μια ενίσχυση στους συνταξιούχους». Ωστόσο,  προσθέτει, στη δική της πολιτική, «μια  τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων. Ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων που περνούν μια μεγάλη δοκιμασία. Μια τέτοια επιλογή θα προσέδιδε δυναμική στη διανομή αυτού του μερίσματος, γιατί θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος και στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση,  «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η Κυβέρνηση Σαμαρά», όπως υπογραμμίζει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν στη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων» .

 

 

 

Tags: