Σε τροχιά σύγκρουσης: Ξεκίνημα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα για Τσακαλώτο και θεσμούς στο νέο γύρο διαπραγμάτευσης!

Τη δυσφορία της κυβέρνησης για τις θέσεις Τόμσεν εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με γκρίνιες εκατέρωθεν ξεκίνησε ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, με τη συνάντηση σήμερα το απόγευμα των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, η οποία διήρκεσε 3,5 ώρες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος έθεσε ζήτημα  για το άρθρο Τόμσεν και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να γίνεται διαπραγμάτευση μέσω… blogs! Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο,  συμφωνούν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Και αυτοί πάντως εξέφρασαν τη δυσφορία τους από την πλευρά  τους σχετικά με το «κοινωνικό μέρισμα» που έδωσε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, αλλά και σχετικά με την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά, χωρίς να έχει συνεννοηθεί μαζί τους.

Πέρα από το συγκεκριμένο ζήτημα, "αγκάθια"  συνεχίζουν να υπάρχουν και σε μια σειρά από άλλες εκκρεμότητες (εργασιακά,  δημοσιονομικά μέτρα 2018, ΔΕΗ κ.α.). Και μπορεί ο  στόχος είναι να κλείσουν όσα περισσότερα από αυτά τα θέματα γίνεται, αλλά οι προσδοκίες για συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα (καθώς οι θεσμοί είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν εκ νέου από την Αθήνα την  Παρασκευή), παραμένουν χαμηλές.    

Τι υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

 Σύμφωνα επίσης με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών ήταν «οργανωτικού χαρακτήρα».

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα εργασιών -σε επίπεδο επικεφαλής αλλά και τεχνικών κλιμακίων- με στόχο να κλείσουν αρκετές από τις εκκρεμότητες που παραμένουν και να ολοκληρωθεί το SLA.

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται η συζήτηση και για τα δημοσιονομικά (2018) και για τα εργασιακά, ώστε να κλείσουν και αυτά τα ζητήματα άμεσα, υποστηρίζει ακόμη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top