«Πολεμική» ανακοίνωση από ΝΔ: Ο Τσίπρας κοροϊδεύει ξανά τους Έλληνες - Να δρομολογήσει άμεσα εκλογές

Αναφέρει πως υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας, παρότι έχει συμφωνήσει «σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%» - Αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Πολεμική» ανακοίνωση εναντίον του πρωθυπουργού εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πειραιώς αναφέρει σκωπτικά πως ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, αν και «συμφώνησε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια».

«Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει ξανά τους Έλληνες» επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει: «Να δρομολογήσει τις εκλογές για να αποκτήσει προοπτική η πατρίδα μας».

Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ:

«Στη χθεσινή του ομιλία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δήθεν δεν συμφωνεί με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μετά το 2018 και ότι δήθεν δεν θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια:

Στο 3ο Μνημόνιο (Αύγουστος 2015, Ν. 4336/2015, σελ. 1015)

Στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο και την Έκθεση Συμμόρφωσης για την πρώτη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούνιος 2016, σελ. 14)

Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016 (Δήλωση Συμπερασμάτων, τρίτη παράγραφος).

Ο κ. Τσίπρας για να γαντζωθεί στην εξουσία, ήδη από το 2015, συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια. Δηλαδή, σε διαρκή λιτότητα για τους Έλληνες, που κρατά αιχμάλωτη την ελληνική οικονομία και τσακίζει τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Και τη συμφωνία που αυτός υπέγραψε ούτε θέλει, ούτε μπορεί να την αλλάξει.

Ας σταματήσει, λοιπόν, να καταστρέφει τη χώρα.

Να δρομολογήσει άμεσα εκλογές, ώστε με πολιτική αλλαγή να αποκτήσουν ελπίδα οι Έλληνες και προοπτική η πατρίδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top