«Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά σήμερα θα αποφασίσει για το θέμα το κόμμα» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Πρακτορείο FM, απαντώντας στο αν θα ψηφίσει την τροπολογία που προβλέπει την παροχή του μερίσματος που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση: «Είχε Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί δεν ενημέρωσε (σ.σ.: ο κ. Τσακαλώτος) ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση;».

Όπως εξήγησε, η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει την παροχή κοινωνικού μερίσματος «αλλά υπό προϋποθέσεις  και αφού πιστοποιηθεί το πλεόνασμα από τη Eurostat».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για διγλωσσία όσον αφορά το αν θα στηθούν νέες κάλπες: «Άκουσα τον πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Χθες ο κ. Τσακαλώτος είπε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας, αρκεί να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Ο ίδιος, συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει πρωθυπουργός μέχρι το 2019, αλλά εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να αντέξει η κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως γιατί θα πρέπει να ψηφιστούν επαχθή μέτρα.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στη φάση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία υποστηρίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ως αποτέλεσμα συμφωνίας σωματείου-εργοδότη, ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.