Βαρουφάκης: Ο... Μέτερνιχ Σόιμπλε αποφάσισε να ρίξει τον Σαμαρά τον Ιούνιο του 2014!

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στο 3ο Μνημόνιο γιατί την έπεισαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική»

Στην αποκάλυψη ότι ο Σόιμπλε είχε αποφασίσει να «ρίξει» τον  Αντώνη Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές του 2014 προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το 3ο μνημόνιο το σχεδίαζαν από το 2013-14. Ο κ. Σόιμπλε από το 2014 αποφάσισε ότι ο Σαμαράς δεν του κάνει πλέον. Τον ρώτησα “Βόλφγκανγκ πες μου πότε αποφάσισες να ρίξετε τον Σαμαρά;”. Και μου λέει "τον Ιούνιο του ‘14"» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Η αρπαγή της Ευρώπης».

«Νομίζετε ότι ο Σόιμπλε νοιάζεται για την Ελλάδα; Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας των μνημονίων στην χώρα μας. Εμείς είμαστε μία παράπλευρη απώλεια σε έναν πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, θέλει να ελέγχει τον προϋπολογισμό της» είπε ο κ. Βαρουφάκης, εξηγώντας ότι ο Σόιμπλε «είδε την συντριβή της αντίστασης της Αθήνας ως παράδειγμα για τους Ευρωπαίους ηγέτες», συγκρίνοντας μάλιστα τον Σόιμπλε με τον Μέτερνιχ

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στο 3ο μνημόνιο γιατί την έπεισαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν είχα καμία όρεξη να γίνω υπουργός Οικονομικών, αλλά είχα μια άποψη για εποικοδομητική ανυπακοή, να έχει ελπίδες ο λαός! Αυτό ήθελα. Είχα τονίσει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ευχολόγιο και δεν έπρεπε να το κάνουμε» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε για άλλη μία φορά και στο δημοψήφισμα: «Το βράδυ του δημοψηφίσματος έπρεπε να είμαστε πιστοί στον κόσμο. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τον κρατικό μηχανισμό για να μείνουμε ζωντανοί για δυο εβδομάδες. Δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ! Θα αποδέχονταν την πρόταση μας. Δεν τιμήσαμε το 62% του ελληνικού λαού! Υποταθήκαμε σε πολιτικές που αποδομούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτή η κατάσταση είναι η μεγαλύτερη χαρά του Σόιμπλε».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε η χώρα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ καθώς δεν θα επιστρέψει στο σημείο που ήταν πριν μπει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top