Να επενδύσουν στη χώρα μας  κάλεσε με ηχογραφημένο μήνυμά του τους συμμετέχοντες στο ετήσιο συνέδριο στη Νέα Υόρκη, για επενδύσεις στην Ελλάδα,  της Capital Link,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την παράλληλη επισήμανση ότι όσοι τον άκουσαν και το έκαναν πράξη πέρσι, στο αντίστοιχο κάλεσμά του, δεν το έχουν μετανιώσει, σε αντίθεση προφανώς με όσους δεν το έπραξαν!        

Ανέφερε συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός  στο ηχογραφημένο μήνυμά του:     

 «Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά να απευθύνομαι ξανά σε εσάς.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη φορά που είχα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Θυμάμαι μάλιστα ότι σας παρότρυνα να πιστέψετε στην προσπάθεια μας να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία και να επενδύσετε στην Ελλάδα.

Είμαι σίγουρος ότι από εσάς το αποτόλμησαν δεν το μετανιώνουν σήμερα.

Γιατί μέσα το 2016, η οικονομία μας ανάκτησε την θετική αναπτυξιακή της δυναμική, υπεραπέδωσε ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους και εφάρμοσε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά της και προωθούν ένα σταθερό φιλοεπενδυτικό περιβάλλον.

Τώρα, όλοι οι επίσημοι θεσμοί προσδοκούν πλέον ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018.

Σε αναγνώριση των προσπαθειών μας, το πρόσφατο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τενέκρινε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα πάντα με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου και αναμένεται να έχει πρόσβαση στις αγορές εντός του 2017.

Επομένως ανανεώνω και φέτος την πρόσκληση μου προς εσάς.

Η Ελλάδα ξαναγεννιέται!

Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης.

Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή.

Σας ευχαριστώ πολύ»

 

Tags: