ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ 4ο μνημόνιο ο Σκουρλέτης και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα δεχθούμε πράγματα που παγκοσμίως ξέρουμε ότι δεν είναι επιτεύξιμα»

Πώς σχολίασε ο Υπουργός Εσωτερικών τις εξαγγελίες Τσίπρα

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ 4ο μνημόνιο ο Σκουρλέτης και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα δεχθούμε πράγματα που παγκοσμίως ξέρουμε ότι δεν είναι επιτεύξιμα»

Για τις παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και για το ενδεχόμενο 4ου μνημονίου τοποθετήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

«Στην συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, έγινε φανερό ότι υπήρχε ένδεια επιχειρημάτων από την αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και εκτίμησε ότι ήταν φανερή «η πολιτική υπεροχή των επιχειρημάτων της κυβέρνησης».

«Το ουσιαστικό είναι ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, που με βάση τις προβλέψεις όχι μόνο τις δικές του αλλά και παραγόντων εντός και εκτός χώρας, βάζει την χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης, που ζητούμενο πλέον είναι να σταθεροποιηθεί και μετά το 2017. Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται και η διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση» τόνισε, απορρίπτοντας την πιθανότητα «τέταρτου μνημονίου».

«Εάν υπήρχε τέτοια πιθανότητα και σκέψη στην κυβέρνηση, θα είχε ήδη υπογραφεί.  Η συζήτηση γίνεται επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση δεν είναι η ανακύκλωση της υφεσιακής πολιτικής», ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης και επισήμανε: «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε πράγματα που παγκοσμίως ξέρουμε ότι δεν είναι επιτεύξιμα, όπως η απαίτηση για μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%».

Σχετικά με την εξαγγελία Τσίπρα για την «13η σύνταξη» και την αναστολή της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά που επιβαρύνθηκαν από το προσφυγικό κύμα, ο υπουργός Εσωτερικών τα χαρακτήρισε «παράδειγμα μέτρου που θα αισθανθεί ο κόσμος και ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την επίτευξη στόχων. Όχι απλώς να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όπου μπορεί να επιστρέφει μέρος των όσων θυσίασαν, στους πλέον ευάλωτους».

Εκτίμησε μάλιστα ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις τέτοιου χαρακτήρα. «Αρκεί να συνεχιστεί η τρέχουσα τάση των πραγμάτων, όπου επί δύο τρίμηνα η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι επίσης αισιόδοξες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top