Αιχμές κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τις εξαγγελίες του για τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι εξαγγελίες έγιναν γιατί είναι πιεσμένος και έχουν στόχο να αφυπνίσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των δύσκολων μέτρων» είπε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό γιατί έκανε λόγο για «13η σύνταξη και όχι για έκτακτο επίδομα».

Παράλληλα, τόνισε πως αποτελεί πολιτική επιλογή το που θα δοθεί το επίδομα, επισημαίνοντας πως εκτός από χαμηλοσυνταξιούχους υπάρχουν και χιλιάδες Έλληνες χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα.

Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε βέλη και για τη διαπραγμάτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε φορά που ακούει για «πολιτική διαπραγμάτευση», ο κ. Τσίπρας «γυρνάει πίσω με 3 δισ. νέα μέτρα που μας μπαίνουν φέσι».

Η βουλευτής της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική και στον Νίκο Παρασκευόπουλο, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις του για τη σημαία.

«Οι δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου για τη σημαία μας για την οποία χύθηκε τόσο αίμα, το εθνικό μας σύμβολο, είναι απαράδεκτες» είπε.