Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ – Υπερδιπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Χάνει έδαφος το κυβερνών κόμμα

Υπερδιπλάσιο ποσοστό από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η ΝΔ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

ΝΔ: 27,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 13,4
ΚΚΕ: 6%
Χρυσή Αυγή: 6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,7%
Ένωση Κεντρώων: 2,5%
ΑΝ.ΕΛ.: 2,3%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,3%
Ποτάμι: 1,6%
Λαϊκή Ενότητα: 1,1%
Άλλο: 4,9%
Λευκό / Άκυρο: 4,8%
Δεν θα ψηφίσω: 6%
Δεν έχω αποφασίσει: 17%

Με αναγωγή επί των έγκυρων, δηλαδή χωρίς άκυρα, λευκά και αποχή, οι αναλυτές της Marc υπολογίζουν τη δύναμη της ΝΔ στο 30,5% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 15,1%.

Εκτιμάται επίσης ότι τα ποσοστά της ΝΔ ενισχύονται από τη συσπείρωση των παλαιών οπαδών της, αλλά και από την προσέλκυση ψηφοφόρων που είχαν άλλες προτιμήσεις στις εκλογές του 2015.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας τέλος, το 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δηλώνει πως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.

Η δημοσκόπηση της Marc ολοκληρώθηκε πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή.

Στο 17,9% η διαφορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας To the Point

Στις 17,9 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας To the Point που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 37,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Χρυσή Αυγή 9,9%, το ΚΚΕ 7,3%, η ΔΗ.ΣΥ.(ΠΑΣΟΚ) 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,5%, το Ποτάμι 2,7% και οι ΑΝΕΛ 1,9%.

H δημοσκόπηση έγινε στις 4 περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top