Ψηφίστηκε με 152 ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ο κρατικός προϋπολογισμός 2017.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΧΑ, ΔΗ.ΣΥ., ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων), καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, καταψήφισαν τον προϋπολογισμό (146 ψήφοι).

Απουσίαζαν οι βουλευτές Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και 'Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), οι οποίοι εξέφρασαν μεν πρόθεση ψήφου διά επιστολής, ωστόσο οι ψήφοι αυτές δεν καταμετρώνται στο αποτέλεσμα.

Σε λόγους υγείας οφείλεται η απουσία του βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, από την ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2017, ανέφεραν κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν διασταυρώσει τα «ξίφη» τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφολογία η οποία δεν επιβεβαιώνεται και να σημειώνει ότι η κυβέρνηση υπερκαλύπτει τους στόχους και ενεργοποιεί τον «δότη» αντί για τον κόφτη, μοιράζοντας στην κοινωνία μέρισμα από τα πλεονάσματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατήγγειλε τις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ως επανέκδοση του «Τσοβόλα δώστα όλα», καλώντας να νικηθεί «η απογοήτευση και η παραίτηση που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Tags: