Δραγασάκης: Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν εντάσσονται σε εκλογικό σχεδιασμό

Παππάς: Ανησυχητική η σιωπή της ΝΔ για τα εργασιακά

Δραγασάκης: Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν εντάσσονται σε εκλογ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν εντάσσονται σε κάποιο εκλογικό σχεδιασμό, αλλά συνιστούν ουσιώδη πλευρά της στρατηγικής μας. Στρατηγική για έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, παρά τους ασφυκτικούς ακόμη περιορισμούς, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν παραβιάζουν τη συμφωνία, αλλά αξιοποιούν περιθώρια που η πολιτική μας και οι θυσίες του λαού δημιούργησαν. Είναι δε συστατικό μέρος του θετικού σχεδίου που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό για έξοδο από την κρίση, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε ότι η φάση της δεύτερης αξιολόγησης αποτελεί κρίσιμο σταθμό της ολοκλήρωσης αυτού του προγράμματος. «Το σχέδιο μας αυτό προχωρά στην τελική ολοκλήρωσή του και ανατρέπει κάθε σενάριο για τέταρτο μνημόνιο» είπε.

Παππάς: Ανησυχητική η σιωπή της ΝΔ για τα εργασιακά

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί πρώτον αν είναι επίσημη θέση του τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», και δεύτερον σε τι διαφωνεί με την καταβολή της 13ης σύνταξης και της απαλλαγής του ΦΠΑ στα νησιά.

Κατά την τοποθέτηση του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδεικνύει στο θέμα των εργασιακών μια «ανησυχητική» σιωπή, την οποία ο ίδιος απέδωσε στον φόβο ότι εφόσον επιτευχθεί το ζητούμενο της επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα αποδειχθεί ότι η κατάργησή τους συνέβη όχι σαν απαίτηση των δανειστών αλλά γιατί ήταν στον πυρήνα των νεοφιλελεύθερου προγράμματος της ΝΔ, «στο οποίο επιμένει αμετανότητα».

Ταυτοχρόνως, o κ. Παππάς ανέφερε ότι με τον ισχυρισμό της η αξιωματική αντιπολίτευση περί υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, υπονομεύει θεμελιακά το ίδιο της το αφήγημα περί success story και την υπογραφή της για πλεονάσματα 4,5% για πολλά χρόνια. «Η Ελλάδα δεν θα απογειωνόταν όπως έλεγε η ΝΔ, θα είχε πισωγύρισμα», είπε, προσθέτοντας πως επιπλέον η ΝΔ υποστηρίζει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έρθουν ως αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεων χωρίς να λέει ποιες εννοεί, «διότι στον δημόσιο τομέα και στο ασφαλιστικό δεν τις υποστήριξε. «Το ότι τα πλεονάσματα που είχε υπογράψει η ΝΔ δεν έβγαιναν, το λέει εγκαίρως ο κ. Χαρδούβελης, αλλά αυτό το ξεχνάνε να το πουν και μιλούν μόνο για ένα μέιλ. Αποδεικνύεται ότι η παραδοχή του success story βασίστηκε σε σαθρά θεμέλια», παρατήρησε ο κ. Παππάς.

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ διαφωνεί με τη 13η σύνταξη και την απαλλαγή των νησιών από το ΦΠΑ. Ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης με σαφήνεια τι θα ήθελε να κάνουμε. Μήπως να δώσουμε έκτακτη επιχορήγηση για την εξόφληση δανείου της ΝΔ ή να προχωρήσουμε σε αναίρεση φόρων στους καναλάρχες;».

«Εάν διαφωνούν να το διατυπώσουν σαφώς και να μας πει αν είναι επίσημη θέση του κόμματος αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα», ζήτησε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στον τομέα της αρμοδιότητάς του, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η χώρα δεν είχε για χρόνια ψηφιακή στρατηγική, βρίσκεται πολύ χαμηλά και στο ποσοστό επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τιμολόγηση αλλά και στην απασχόληση της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την δραματική ύφεση και την φυγή στο εξωτερικό των ειδικευμένων επιστημόνων.

Τέλος, ο κ. Παππάς ενημέρωσε σε ότι αφορά τα ΜΜΕ, ότι ξεκινάει ένας κύκλος επαφών για να στηριχθεί το ΕΣΡ για να υλοποιηθεί τάχιστα η διαδικασία αδειοδότησης. «Δεν ξεκινάει από το μηδέν η Πολιτεία, έχει συσσωρεύσει γνώση και εμπειρία και πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα», είπε καταλήγοντας στην τοποθέτησή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top