Καμμένος: Αν ήταν στην εξουσία η ΝΔ η χώρα θα ήταν βίλα οργίων

Tι είπε για την επίσκεψη στο Καστελόριζο

Καμμένος: Ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός με κυβέρνηση Ν.Δ

Ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός εάν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναρωτήθηκε ρητορικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017.

«Όλα ξεκινούν με μία από καρδιάς συνέντευξη που έδωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, όταν είπε στον ΣΚΑΪ ότι "εμείς θα δεχόμαστε 100% αυτά που ζητά ο Σόιμπλε και όχι μόνο αυτά αλλά και παραπάνω"», είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Θα ψήφιζαν μέτρα πάνω από 8,8 δισ., βασισμένα στο πλεόνασμα του 4,5% για το οποίο είχαν δεσμευθεί για την περίοδο 2016 - 2019. Οι επικουρικές θα είχαν εκμηδενιστεί. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Δεν θα απολάμβαναν του προνομίου της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης, ενώ σήμερα προστατεύθηκαν. Η ανεργία θα είχε εκτοξευτεί γιατί ο κ. Μητσοτάκης θα απέλυε 15.000 υπαλλήλους, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα που είχε υπογράψει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να σκεφτούν τι θα γινόταν αν δεν ήταν στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι εάν κυβερνούσε η ΝΔ «η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε βίλα οργίων και τα κοράκια θα είχαν αρπάξει την πρώτη κατοικία».

Αναφερόμενος ο υπουργός Άμυνας στις τοποθετήσεις του για το ζήτημα της Τουρκίας, τόνισε ότι «οι ανακοινώσεις έχουν να κάνουν με την προκλητικότητα της Τουρκίας, όχι την εξωτερική πολιτική. Δεν πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση;».

Αναρωτήθηκε ακόμη, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου εάν αντιμετώπιζε αυτή την τουρκική προκλητικότητα. «Σας θυμίζω ότι και ο Γεράσιμος Αρσένης και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος τέτοιες κινήσεις είχαν κάνει», είπε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Εμείς την παράδοση του Γιάννου Παπαντωνίου τον οποίο υπηρετήσατε δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top