Στο… μυαλό του Αλέξη Τσίπρα: Πού το πάει ο πρωθυπουργός;

Το σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το αν πραγματικά σκέφτεται εκλογές

«Κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για τι έχει στο μυαλό ο πρωθυπουργός» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  Αν το κάνει δηλαδή για να δώσει επιχειρηματολογία στους βουλευτές και να ψηφίσουν σκληρά μέτρα, λέγοντας «ναι αλλά δώσαμε  και στους συνταξιούχους» ή αν θέλει να πάει σε εκλογές.

Όπως πρόσθεσε,  από χτες το βράδυ φούντωσαν εντός και εκτός της χώρας τα εκλογικά σενάρια.

Και αυτό για πολλούς λόγους, όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή.  

Πρώτον, γιατί βεβαίως μπορεί να μοιράσει το πλεόνασμα, αλλά τον Απρίλιο , όταν πιστοποιηθεί το ύψος του από την Eurostat. «Αυτή η βιασύνη ,λέγοντας ότι δεν είναι πλεόνασμα αλλά υπερπήδηση εσόδων, δείχνει κάτι, ίσως και πρόωρες κάλπες» τόνισε η Κ. Μακρή.

Επίσης, σύμφωνα με το μνημόνιο,  πρέπει να συνεννοείται για όλα με την τρόικα. «Ο πρωθυπουργός δεν τους είχε πει τίποτα ή για να είμαστε πιο ακριβείς, όπως είπε παρασκηνιακά σήμερα σε πηγαδάκι βουλευτών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους είχαν πει κάτι θόλο και όχι για 671 εκατομμύρια ευρώ αλλά για πολύ λιγότερα» τόνισε η σχολιάστρια του Star.   

Mια ακόμη ένδειξη, είναι πως από αυτά τα χρήματα του πλεονάσματος έπρεπε να δώσουν κάτι και στην αγορά για την αποπληρωμή των οφειλών του κράτους στους ιδιώτες. Όμως, «ο  Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να τα δώσει όλα στους συνταξιούχους, προφανώς επιχειρώντας να συσπειρώσει μια ομάδα του πληθυσμού που τον στήριξε και εκλογικά» συμπληρωσε η Κ. Μακρή και κατέληξε στο σχόλιό της:   

«Πλέον, το θέμα είναι τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στη διαπραγμάτευση. Τους Γερμανούς δεν τους είχαμε σύμμαχους ούτε το ΔΝΤ. Είχαμε όμως τον Γιούνκερ που προσπαθούσε να μας βοηθήσει με τα πλεονάσματα, τα μέτρα. Κι ήταν ο πρώτος που αιφνιδιάστηκε. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο να προκαλέσει ένα νέο γύρο καχυποψίας, μεταξυ Αθηνάς και Βρυξελλών».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top