Mέγαρο Μαξίμου: H χορήγηση 13ης σύνταξης έχει προκαλέσει σφοδρή ενόχληση στη ΝΔ

«Το “κοινωνικό μέρισμα” ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε ρίξει στα βράχια τον προϋπολογισμό το 2014» υποστηρίζει…

Mέγαρο Μαξίμου: H χορήγηση 13ης σύνταξης έχει προκαλέσει σφοδρή ενόχληση στη ΝΔ

Σήκωσαν το «γάντι» της ΝΔ κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στη σκληρή κριτική της στα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός.  Όπως σχολιάζουν, «αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κ. Μητσοτάκη και τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά για τις εκλογές θα κάνουν όλοι υπομονή μέχρι το 2019».

Υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή «δεν έχει χαρακτήρα προεκλογικής παροχής, αλλά αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού» και καλούν τη ΝΔ «να αφήσει την αφωνία» για το μείζον θέμα των εργασιακών και «να απαντήσει επιτέλους στους πολίτες: Αποτελεί "ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς" η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων;».

Οι κυβερνητικές πηγές απαντούν αναλυτικά επίσης «σε όσους εξισώνουν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με το λεγόμενο "κοινωνικό μέρισμα" της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2014», τονίζοντας ότι «τις δύο πρωτοβουλίες χωρίζει άβυσσος». Ισχυρίζονται ότι με την κίνηση της εκείνη,  η κυβέρνηση Σαμαρά είχε "ρίξει στα βράχια" τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 ύψους 1,5%, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει δημοσιονομικό κενό κοντά στο 1 δις. ευρώ, ενώ η δαπάνη για την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά από την υπεραπόδοση και δεν διακινδυνεύεται η επίτευξη του συμφωνημένου στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016.

Ισχυρίζονται επίσης ότι «η ΝΔ επιβεβαιώνει την αμηχανία της μιλώντας για προεκλογικές εξαγγελίες γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να κρύψει την πραγματική της ατζέντα: Ότι η "Συμφωνία Αλήθειας" δεν είναι τίποτα άλλο από την αλήθεια του πιο στυγνού θατσερισμού: Είναι η συμφωνία για σφαγή των συντάξεων, βαθύ μαχαίρι στην Υγεία και την Παιδεία, απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top