Βόμβα αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μετά το 2018 έριξε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν θα δεχθεί νέα μέτρα, ο Πρόεδρος της Βουλής άφησε ορθάνοικτο παράθυρο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τότε (σ.σ. 2019-2020) θα κριθεί το αν θα απαιτηθούν. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Αλλά όχι από τώρα».

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «κινούμενη άμμο» τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης: «Σε κάθε διαπραγμάτευση όλα τα μέρη τεντώνουν τις θέσεις τους στο 100% ώστε στο τέλος να υπάρξει μία συμφωνία. Άλλοτε είναι καλή, άλλοτε όχι τόσο καλή».

Όσον αφορά την απαίτηση των δανειστών για διατήρηση των πλεονασμάτων στο 3,5% και μετά το 2018, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε «ναι» αλλά… με αστερίσκο: «Εμείς επιμένουμε σε πλεονάσματα 2,5% + 1% από το 2018 ή 2% και 1,5%, ώστε το 1% ή 1,5% να κατευθυνθεί στην ανταγωνιστικότητα. Δηλαδή, σε πλεονάσματα 3,5% αλλά με τους δικούς μας όρους».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια των εκλογών είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «αστεία πράγματα» και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «σενάριο διαφυγής»

Tags: