Οι Βρυξέλλες δηλώνουν άγνοια για τον μποναμά του Τσίπρα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

Οι Βρυξέλλες δεν γνωρίζουν για τις εξαγγελίες Τσίπρα.

H κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει, ενημερώσει, ή συνεννοηθεί με τους θεσμούς σε σχέση με την εξαγγελία για την 13η σύνταξη και τις εξαιρέσεις από το ΦΠΑ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η τελική αντίδραση των Βρυξελλών θα είναι αρνητική. Πηγές των θεσμών επιβεβαίωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν είχαν προηγηθεί συζητήσεις για το θέμα και χρειάζεται να δουν τα πραγματικά στοιχεία πριν τοποθετηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμα ανακοίνωσε τα εξής:

-Την καταβολή κλιμακωτά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ  

-Την καταβολή του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης σε 250.000 οικογένειες από 45.000 που είναι σήμερα  και

- Την επαναφορά του  ΦΠΑ  στα προηγούμενα επίπεδα στα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το προσφυγικό.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός τα κονδύλια για τις συγκεκριμές δαπάνες προέρχονται από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

«Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους κατά 45 περίπου δις. Άμεσος στόχος η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, χωρίς υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος όλης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ε.Ε

Κάθε ευρώ που πλεονάζει, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανέμεται στους αδύναμους πολίτες,συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευση μας, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη κάτω των 850 ευρώ. Το μέτρο αυτό αφορά 1.6 εκατομμύρια συνταξιούχους.

«Τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά για όσο ακόμα διαρκεί η προσφυγική κρίση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου αγώνα. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και πιο δυνατοί» ανέφερε τέλος  ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top