​Στα 4,5 δισ. ευρώ ανέβασε το δημοσιονομικό κενό του 2018 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Σχεδόν ταυτόχρονα όμως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωνε από την πλευρά του στην Βουλή της χώρα μας ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2017 είναι στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το δημοσιονομικό κενό το 2018 επισήμανε ότι η διαφωνία με την Κομισιόν ανέρχεται στα 100-150 εκατ. ευρώ και με το ΔΝΤ στα 200-250 εκατ. ευρώ!

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χουλιαράκης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2018 θα είναι 1,5% και ζητάει παρεμβάσεις δύο ποσοστιαίων μονάδων για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και μισής ποσοστιαίας μονάδας για να καλυφθούν και οι δευτερογενείς συνέπειες από την επιβολή των μέτρων (όπως μείωση φόρου εισοδήματος λόγω περικοπής συντάξεων, μείωση ΦΠΑ λόγω πτώσης της κατανάλωσης κ.α.)

«Θεωρούμε ότι η θέση του ΔΝΤ είναι εντελώς "ιδεολογική" και υπονομεύει την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης» υποστήριξε ακόνη ο κ. Χουλιαράκης.