«Εμείς θα μπορούσαμε να δεχθούμε για λίγα χρόνια - 1,2,3 χρόνια - πλεονάσματα 3,5%» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας στην σημερινή εκπομπή “Live U!” του Star και στην Πόπη Τσαπανίδου!
Όταν η Π. Τσαπανίδου τον ρώτησε αν είναι λίγα τα 3 χρόνια για πλεονάσματα 3,5% ο υφυπουργός «θυμήθηκε» ότι δεν έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση.
«Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και τα επιτόκια όλα τα άλλα είναι ανοιχτά», ανέφερε ακόμα, αλλά άνοιξε και νέο ζήτημα, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι θα μπορούσε να γίνει «ανταλλαγή» των πλεονασμάτων 3,5% με τα εργασιακά! «Θα μπορούσαμε να δεχθούμε κάποιες υποχωρήσεις, αλλά θα μπορούσαν αν γίνουν και από την άλλη πλευρά στα εργασιακά» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μπαλάφας.
Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι η λογική των επιπλέον μέτρων δεν μπορεί να γίνει δεκτή. «Είναι χαρακτηριστική η στάση του κ. Σόιμπλε που λέει από τώρα και για τα επόμενα χρόνια μετά το ’18, αν δεν πιάσετε ορισμένους στόχους πλεονάσματος, να πούμε και να καθορίσουμε μέτρα . Αυτό δεν γίνεται δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορεί να γίνει δεκτό» ανέφερε.
Εντύπωση προκάλεσε προηγουμένως και ότι ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι είναι «ανοιχτό» το θέμα των πλεονασμάτων μετά το 2018, παρότι είναι γνωστό ότι αυτό συμφωνήθηκε στο Eurogroup και αναφέρεται στο ανακοινωθέν του, όπως επισήμανε η Πόπη Τσαπανίδου.