Στο θέμα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) επανήλθε το Ποτάμι.

Η Σεβαστουπόλεως κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για τη σύσταση του Συμβουλίου, έργου του οποίου θα είναι να συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων αλλά και να συνδιαμορφώνει σε ανώτατο επίπεδο ένα συγκεκριμένο αλλά και συνεχώς επικαιροποιούμενο Σχεδιασμό Εθνικής Ασφάλειας, ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη απέναντι σε κάθε σοβαρό ενδεχόμενο.

Το ΣΕΑ θα υπάγεται στον πρωθυπουργό, ο οποίος και θα το συγκαλεί και το συντονίζει ενώ σε αυτό θα συμμετέχουν μόνιμα οι πρώην πρωθυπουργοί, οι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής, οι υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Ενέργειας και ένας Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος με ειδική αρμοδιότητα για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και οι μόνιμοι υφυπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας (μέχρι τον ορισμό τους μετέχουν οι εκάστοτε Υφυπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας), ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών και ο διοικητής της ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει το Ποτάμι, πολλές δυτικές χώρες έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια και υπό διάφορες μορφές τη θέσπιση αντίστοιχου οργάνου.