​«Με ένα σημείωμα 1.291 λέξεων (!) η ΝΔ προσπαθεί να αποδομήσει τη σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας, και ειδικότερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. 'Άδικος κόπος. Ούτε ο “συγγραφέας” του δεν πείθεται, γι' αυτό και χρειάστηκε τόσες λέξεις!». Αυτό αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, επισημαίνοντας στην συνέχεια τα εξής:

1.«Η ΝΔ μη μπορώντας να αρθρώσει λέξη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (αναγκαστικά) τα "καλοδέχεται", θεωρώντας τα αυτονόητα. Τόσα χρόνια, όμως, γιατί δεν έπαιρνε η ΝΔ και το ΠαΣοΚ αυτά τα αυτονόητα μέτρα, αλλά έπρεπε να καταστρέψουν τους μικροομολογιούχους και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του PSI των Σαμαρά-Βενιζέλου; Παραθέτει μάλιστα, "τεχνικές" λεπτομέρειες που διδάσκονται στους πρωτοετείς οικονομικών σχολών της χώρας. Και επειδή ξεχνούν να αναφέρουν το όφελος για την οικονομία τους θυμίζουμε: τουλάχιστον 45 δισ. ευρώ - χωρίς να χάσει ούτε ένα ευρώ κανένας! Ουσιαστικά με το PSI (2012) η ΝΔ και το ΠαΣοΚ "κούρεψαν" όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων, καθώς και τους μικρούς ομολογιούχους. Και έσωσαν τις εξωχώριες τράπεζες - ούτε καν τις "ελληνικές".

2.«Η περιβόητη "Συμφωνία Αλήθειας" επιλέγει να πολιτεύεται βασισμένη και προσηλωμένη στο ψέμα. Επιλέγει να ξεχνά πως με την προηγούμενη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η χώρα δεσμευόταν σε δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους μέχρι και 4,5%. Συγκεκριμένα, το δεύτερο μνημόνιο δέσμευε τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα το 2015, 3% του ΑΕΠ, για το 2016 4,2% του ΑΕΠ, για το 2017 και το 2018 4,5% του ΑΕΠ, ενώ με την ισχύουσα συμφωνία εξοικονομούνται 20 δισ. ευρώ με ανώτατο στόχο το 3,5% του 2018.»

3.«Και επειδή τα επιχειρήματα τους δεν γίνονται πιστευτά, επιμένουν ότι θα πάρει νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ - πάλι έξω πέφτουν! Επαναλαμβάνουμε: Η κυβέρνηση εξάλλου κράτησε στάση αρχής διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια. Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος».

4.«Αντί, λοιπόν, η ΝΔ να κουράζεται γράφοντας και σβήνοντας σημειώματα, καλό θα είναι να απαντήσει: Είναι υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων; - Τι υποστηρίζει για τις ομαδικές απολύσεις; Αποδέχεται ότι δεν πρέπει να ληφθεί κανένα μέτρο με τη λήξη του προγράμματος;» .

Οι ίδιοι κύκλοι καλούν τη ΝΔ να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, τονίζοντας πως «Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η απομείωση του χρέους αλλά δεν αρκεί

Πυρά από Κικίλια: Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία γιατί φέσωσε και τα δισέγγονά μας

ΝΔ: Ο Τσίπρας για να πάρει το αυτονόητο, αποδέχεται το αδιανόητο