Να κληθούν για να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και των δικαστικών ενώσεων, σχετικά με τα δημοσιεύματα για την λίστα Μπόργιανς ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή σ��νεδρίαση της Επιτροπής.
«Να παρακαλέσω να ζητήσουμε στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών και να έρθει ο αρμόδιος υφυπουργός να ενημερώσει την Επιτροπή. Να μην χρησιμοποιούνται δήθεν δημοσιογραφικά στοιχεία για να τροφοδοτείται δημοσιογραφική αλητεία» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.
Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε το αίτημα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην συνεδρίαση ισχυρίσθηκαν ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να ασχολείται κάθε φορά που δημοσιεύονται ψέματα ή υπάρχει παραπληροφόρηση, αλλά και ούτε να καλεί για εξηγήσεις τους υπουργούς.
Πάντως, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε στον κ. Βενιζέλο και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ακολουθήσουν άλλα κοινοβουλευτικά μέσα για να αποσπάσουν τη διάψευση του Υπουργείου Οικονομικών, όπως με την κατάθεση επερώτησης ή επίκαιρη ερώτησης. «Κάθε τι άλλο θα είναι αναντίστοιχο με την σημασία του θέματος, το να μπει δηλαδή το αίτημα σε μια γραφειοκρατική διαδικασία να βρεθεί μέρα και χρόνος συζήτησης στην Επιτροπή. Ενώ έτσι θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στην διάψευση», τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να διέρρευσαν από τον Υπουργό Οικονομικών τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.