«Η Ελλάδα δεν μοιάζει πλέον με ένα “αποτυχημένο κράτος” που πρέπει να εκδιωχθεί από το ευρώ» τονίζει ο σε άρθρο του ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Μαρκ Τζίλμπερτ.

Όπως εξηγεί, η Ελλάδα αξίζει την αναγνώριση για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η κυβέρνηση δείχνει απρόσμενο ρεαλισμό στις προσπάθειές της να βελτιώσει την οικονομία: «Και ενώ τα εμπόδια για την ανάκαμψη παραμένουν πολύ μεγάλα και οι πιθανές παγίδες βαθιές, η Ελλάδα δεν φαίνεται πλέον ως ένα "αποτυχημένο κράτος" που αξίζει να εκδιωχθεί από το ευρώ».

Ο ίδιος, αναφέρει ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 1,8% στο τρίτο τρίμηνο του 2016, ξεπερνώντας αυτόν της Γερμανίας και της Ευρωζώνης ως σύνολο, καθώς και ότι οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες του τελευταίους μήνες.

«Τα κρατικά έσοδα βελτιώνονται, επίσης. Τα αναμενόμενα για φέτος συνολικά έσοδα ύψους 50,5 δισ. ευρώ θα είναι αυξημένα κατά 7% σε σχέση με το χαμηλό τους επίπεδο του 2013, ενώ η φορολογική διοίκηση προβλέπει περαιτέρω αύξησή τους το επόμενο έτος» σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Μετά τόσα χρόνια που δείχνουν στην Ελλάδα το μαστίγιο, ήρθε η ώρα και για το καρότο» καταλήγει ο ίδιος, αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος.