Υποσχέσεις στους ναυτικούς ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της φορολόγησης των εισοδημάτων των ναυτικών έδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Live U στο STAR.

«Έχουμε κάνει επίμονο διάλογο να πείσουμε την ΠΝΟ ότι αυτό, για το οποίο απεργούν, δεν ισχύει. Αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το ακούν. Τους είπα κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έχει αρνηθεί ακόμη και να το συζητήσει, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Ακόμη διαπραγματευόμαστε για το ποσοστό. Δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσύρει την πρόταση για επιβάρυνση στο 3%» είπε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος, ωστόσο, παραδέχθηκε πως δεν μπορε�� να δεσμευτεί ακόμα για το 3%, καθώς δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση.

«Εγώ πιστεύω ότι δεν θα γίνει. Αν το χάσουμε ας κάνουν όσες απεργίες θέλουν. Τι θα κάνουμε τώρα δηλαδή, θα τρομοκρατήσουμε τους θεσμούς; Γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στηρίζοντας την επιλογή τους» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε ότι δεν πρέπει να γίνουν καθώς θα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την χώρα: «Τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα. Θα ήταν εγκληματικό λάθος το να πάμε σε εκλογές».

Τέλος, για εργασιακά, ο υπουργός σημείωσε πως «δεν θα δώσουμε κανένα εργασιακό δικαίωμα» και διαβεβαίωσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δείτε ακόμη:

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης η απεργία της ΠΝΟ-Όμηροι χιλιάδες μαθητές στα νησιά