«Δυστυχώς δεν έχουμε εθνική επιτυχία, αλλά την προαναγγελία μιας άνευ όρων παράδοσης» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του Eurogroup.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για παράταση της αβεβαιότητας, ομ��λογία της διαρκούς επιτροπείας και απαγορευτική για την ανάπτυξη ανασφάλεια, ενώ μιλά για «παλληκαρισμούς» του κ. Τσίπρα για το χρέος που «μεταβλήθηκαν σε άτακτη υποχώρηση».

«Γιατί θριαμβολογεί άραγε η κυβέρνηση;

Μήπως γιατί η συζήτηση περί της αναδιάρθρωσης και απομείωσης του δημοσίου χρέους, έκλεισε μόνο με τα ήδη γνωστά βραχυπρόθεσμα μέτρα, τα οποία μικρή μόνο οικονομική επίδραση θα έχουν ως το 2060; Και μάλιστα πολύ μικρότερη, υποπολλαπλάσια της σημαντικής μείωσης χρέους που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2012 και κατήγγειλε (!!) ο κ. Τσίπρας.

Μήπως γιατί τα ουσιαστικά μέτρα για το χρέος παραπέμφθηκαν μετά το 2018, όπως ακριβώς ζητούσε ο κ Σόιμπλε;

Μήπως γιατί οι παλληκαρισμοί του κ Τσίπρα για το χρέος μεταβλήθηκαν σε άτακτη υποχώρηση;

Επίσης με το κείμενο απόφασης του Eurogroup γίνεται σαφές πως:

- Τα πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ που συνεπάγονται δυσβάστακτα μέτρα θα διατηρηθούν για μερικά χρόνια ακόμη.

- Η τρόικα ξανάρχεται με τις εξοντωτικές απαιτήσεις του ΔΝΤ στο τραπέζι.

- Η Κυβέρνηση καλείται για σοβαρές υποχωρήσεις στα εργασιακά.

- Η προοπτική συμφωνίας για το 2016 εγκαταλείπεται.

Τι μας μένει ως χώρα;

Μόνο η παράταση της αβεβαιότητας, η ομολογία της διαρκούς επιτροπείας και η απαγορευτική για την ανάπτυξη ανασφάλεια.

Αυτή είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, ανίκανη και αδύναμη να διαπραγματευθεί. Εγκλωβισμένη στο ψέμα και τον λαϊκισμό.

Δυστυχώς δεν έχουμε εθνική επιτυχία, αλλά την προαναγγελία μιας άνευ όρων παράδοσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Τα καλά νέα σταματούν στο χρέος

«Να ξεκινήσουμε από τη θετική απόφαση για το χρέος. Μολονότι δεν αλλάζει τα δεδομένα, έστω κι αυτή η υπολογιζόμενη μείωση κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ ως το 2060 (σε βάθος 45 χρόνων δηλαδή) μέσω επέκτασηςλήξεων και οριακής μείωσης κάποιων επιτοκίων, είναι καλοδεχούμενη» αναφέρει από την πλευρά του το Ποτάμι, επισημαίνοντας ωστόσο πως «τα καλά νέα σταματούν εδώ».

«Η απόφαση επιμένει στην ανάγκη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2018 κάτι που είναι ανέφικτο και οδηγεί σε νέα μέτρα. Επίσης προβλέπεται το ίδιο ποσοστό πλεονάσματος και για τα χρόνια μετά το 2018,κάτι που καμιά χώρα της ευρωζώνης δεν έχει πετύχει. Και μέσα σε όλα αυτά παραμένει σε εκκρεμότητα η δεύτερη αξιολόγηση» προσθέτει η Σεβαστουπόλεως και καταλήγει: «Οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά τις τυχοδιωκτικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την ανικανότητά τους. Το μόνο ατού που τους έχει μείνει πλέον, είναι ότι έχουν πείσει τους εταίρους πώς αυτοί μπορούν να ψηφίζουν μέτρα που άλλοι δεν μπορούν».

Δείτε ακόμη:

ΒΟΜΒΑ από ΔΝΤ! Έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του Eurogroup

ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΟΣΜΟΙ! Για σημαντική επιτυχία μιλά η κυβέρνηση – Νέα μέτρα και κόφτη βλέπει η ΝΔ