Σε εξέλιξη βρίσκεται το κρίσιμο Eurogroup το οποίο καλείται να αποφασίσει για την ολοκλήρωση της β ‘ αξιολόγησης αλλά και για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
eurogroup 512 b.jpg

Αν και τα χαμόγελα κατά τις «χαιρετούρες» στην έν��ρξη της συνεδρίασης δεν έλειψαν, όπως φαίνεται από την χειραψία του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και τον... ξεκαρδισμένο στα γέλια Μοσκοβισί, το κλίμα που επικρατεί στην πραγματικότητα δεν είναι ιδιαίτερα «χαρούμενο».
eurogroup h daiselblum tsakalotos smiley.jpg
eurogroup 512 f laughs.jpg
Τα μηνύματα είναι στην καλύτερη περίπτωση αντιφατικά, με βάση τις δηλώσεις που έκαναν οι συμμετέχοντες προσερχόμενοι στη συνεδρίαση ή και τα όσα έγραψαν ξένα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να παραμένει αμφίβολο αν θα υπάρξει σήμερα οριστική απόφαση ή αν θα χρειαστεί νέα συνεδρίαση.

Τα μέτρα μετά το 2018 δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, δήλωσε προσερχόμενος ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Πιο αισιόδοξο το μήνυμα του συμπατριώτη υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος προέβλεψε ότι θα υπάρξει συμφωνία σήμερα σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
eurogroup 512 e moscovoci sapen.jpg

Συνεχίζει όμως την σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα ο Σόιμπλε, ο οποίος διαμήνυσε ότι ζητά σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung , πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2028, από την Ελλάδα!
eurogroup 512 d soible.jpg
Από την πλευρά της η ΕΕ, αλλά ακόμη και το ΔΝΤ δεν θεωρούν ρεαλιστικό το συγκεκριμένο σενάριο.

Το πού θα γείρει τελικά η πλάστιγγα μένει να φανεί μέσα στις επόμενες ώρες...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: