​Στην αντεπίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου περνάει η Νέα Δημοκρατία.

Απαντώντας στην προ ημερών επίθεση κυβερνητικών πηγών κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, πηγές της Πειραιώς απορρίπτουν κατηγορηματικά τα περί ψεμάτων και αντικοινωνικού προγράμματος του κ. Μητσοτάκη και σε αντιδιαστολή κάνουν λόγο για «αριστερά παραμύθια» του «Τσίπρα του Ψεύτη».

Όπως αναφέρουν, ο κ. Τσίπρας -μεταξύ άλλων- υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο «με ένα Άρθρο και ένα Νόμο», για να υπογράψει μέχρι στιγμής «δύο Μνημόνια, υποσχέθηκε 13η σύνταξη για να πετσοκόψει όλες τις συντάξεις και να καταργήσει το ΕΚΑΣ, υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 751 ευρώ/μήνα, για να προτείνει ο ίδιος 527 ευρώ/μήνα, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά τον αύξησε καταργώντας φοροαπαλλαγές και αυξάνοντας τον συμπληρωματικό φόρο, υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τους αδύναμους, για να μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα όλων των νοικοκυριών, να πετσοκόψει προνοιακά επιδόματα, να μειώσει στο μισό το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και να περιορίσει τους δικαιούχους, να δώσει τέσσερις φορές λιγότερο κοινωνικό μέρισμα, να αδειάσει το καλάθι της νοικοκυράς, μέσω των αυξήσεων των τιμών που προκάλεσε η συνεχής και πέρα από κάθε λογική αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων».

Οι κύκλοι της ΝΔ τονίζουν ότι η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη μειώνει φόρους και δαπάνες, κάνει αποτελεσματικότερο το Κράτος, προωθεί μεταρρυθμίσεις και επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις, φέροντας έτσι επενδύσεις, δουλειές, ανάπτυξη.

Αναλυτικά η απάντηση της ΝΔ: