Διαφοροποιήθηκε στο 100% από την «αγιογραφία» του Αλέξη Τσίπρα για τον Κάστρο (στις δηλώσεις του στην Κούβα αλλά και στην Ελλάδα) και τον χαρακτήρισε ευθέως «δικτάτορα» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη στον Σκάι!

«Ο Φιντέλ Κάστρο επαγγέλθηκε την κοινωνική απελευθέρωση για τις καταπιεσμένες κοινωνικές μάζες, ηγήθηκε της ανατροπής ενός δικτατορικού καθεστώτος, κατέληξε όμως να γίνει και ο ίδιος δικτάτορας και μάλιστα να κληροδοτήσει την εξουσία στον αδελφό του ιδρύοντας έτσι μια μίνι δυναστεία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον τρόπο αυτό πήρε αποστάσεις βέβαια όχι μόνο από τον Α. Τσίπρα αλλά και από στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις, που έβαλλαν ακόμη και με υβριστικές εκφράσεις κατά όσων τόλμησαν να πουν ότι ο Φιντέλ ήταν ιστορικός ηγέτης της ανατροπής ενός δικτάτορα αλλά που έγινε δικτάτορας και ο ίδιος.
Όταν ερωτήθηκε μάλιστα για το ίδιο ζήτημα, τις εντελώς διαφορετικές απόψεις του από τον πρωθυπουργό αλλά και τον υφυπουργό Παιδείας, αρκέσθηκε να δηλώσει: " Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις"...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: