Αντιδράσεις προκάλεσε για άλλη μια φορά, μια δήλωση του αναπληρωτή υπουργού υγείας, Παύλου Πολάκη.

Αυτή τη φορά ο κ.Πολάκης άφησε για λίγο ��α βοθροκάναλα και τους δημοσιογράφους και κατά τη διάρκεια εγκαινίων του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", τα έβαλε με τους νοσηλευτές.

«Έχουμε Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα, τα οποία, εκεί που η λογική κατανομή είναι 6 ή 7 ή 8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 28, 23, 25 νοσηλευτές και πάνε με το…. πλεχτό», είπε ο υπουργός.

«Οι συνάδελφοι της επαρχίας δίνουν τον εαυτό τους να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά. Ντρεπόμαστε που ένας αναπληρωτής υπουργός υγείας έχει αυτή την άποψη για τους νοσηλευτές», δήλωσε στο Star ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, κ.Δ.Σκουτέλης.

Την ίδια ώρα, γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κατήγγειλαν σημαντικές ελλείψεις στο Star.

Όταν η δημοσιογράφος του καναλιού Ιωάννα Βάσσου προσπάθησε να ζητήσει απαντήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, ο κύριος Πολάκης με τη γνωστή τακτική του επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ.

Ας δούμε τον διάλογο που είχε η δημοσιογράφος του Star με τον κύριο Πολάκη:

ΒΑΣΣΟΥ: Ο κόσμος διαμαρτύρεται κύριε Πολάκη…

ΠΟΛΑΚΗΣ: Σήμερα εγκαινιάσαμε το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής το καινούριο με χρηματοδότηση το ΕΣΠΑ και κάναμε μια αναλυτική ενημέρωση για το τι έχει γίνει αυτό το χρόνο στο χώρο της υγείας για να ισορροπήσει το σύστημα, με στοιχεία και με αποδείξεις, μπορείτε να τα πάρετε από μέσα αυτά που είπα και πιστεύω να τα ανακοινώσετε στο κανάλι.

ΒΑΣΣΟΥ: Οι εργαζόμενοι είναι εξοργισμένοι, μιλάνε για πολλές ελλείψεις κ.Πολάκη, πολλά κρεβάτια της ΜΕΘ είναι κλειστά λόγω των ελλείψεων ...

ΠΟΛΑΚΗΣ: Πάλι λέτε ψέματα όμως ε;

ΒΑΣΣΟΥ:Δεν λέμε ψέματα...

ΠΟΛΑΚΗΣ: Πάλι λέτε ψέματα ..

ΒΑΣΣΟΥ: Δεν λέμε ψέματα, μα υπάρχουν στοιχεία κ. Πολάκη....

ΠΟΛΑΚΗΣ: Πάλι λέτε ψέματα ...

ΒΑΣΣΟΥ: Δεν λέμε ψέματα 150 κλίνες είναι κλειστές ...

ΠΟΛΑΚΗΣ: Από τα 454 περσινά (κρεβάτια ΜΕΘ), φέτος είναι 560 ανοιχτά, αυτό δεν το έχετε πει ποτέ, άρα να ψάξετε τα στοιχεία σας...

ΒΑΣΣΟΥ: Είναι 150 (κρεβάτια ΜΕΘ) κλειστά όμως και ενόψει της γρίπης ...

ΠΟΛΑΚΗΣ: Λέτε ψέματα!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν 4.000 προσλήψεις και τα χρήματα που δεν πήραν τελικά από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός, τα βρήκαν(στην κυβέρνηση) από το ταμειακό διαθέσιμο του ΟΑΕΔ.

Δείτε επίσης:

Η «Οδύσσεια» ενός ασθενούς στο STAR: Άλλαξε 4 περιφερειακά νοσοκομεία σε 24 ώρες

ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ για 45χρονο που έπαθε έμφραγμα- «Πεθαίνουν τζάμπα άνθρωποι»