Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες του ΚΚΕ σχετικά με υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών των στελεχών του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στον Περισσό και συνακροάσεις με τα τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάλεσε σήμερα για το ίδιο ζήτημα τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.), προκειμένου να καταθέσει την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016 στις 11 π.μ., όπως και για την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Νorth της Θεσσαλονίκης, για το ζήτημα:

«Αυτό που συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες ήταν κάθε κλήση που γινόταν προς το ΚΚΕ με απόρρητο αριθμό απαντούσαν την ίδια ώρα και τα τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων. Δηλαδή γινόντουσαν με απόκρυψη αριθμού τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να μιλάει κανείς την ώρα που η τηλεφωνήτρια απαντούσε. Άρα υπήρχαν κλήσεις από ένα τηλεφωνικό κέντρο και αυτόματα οι κλήσεις αυτές γινόντουσαν και σε άλλα κόμματα. Μιλάμε για ένα τηλεφωνικό κέντρο με ανεπτυγμένη τεχνολογία. Αυτό παρατηρήθηκε τις δυο τελευταίες ημέρες και οι κλήσεις ήταν επαναλαμβανόμενες».

«Θέλαμε να επιβεβαιωθούμε πριν κάνουμε επίσημη καταγγελία, δεν θέλουμε να δίνουμε διαστάσεις για το παραμικρό γεγονός», είπε στον Alpha 989 o Nίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για την καταγγελία του κόμματος περί υποκλοπών.

Όπως εξήγησε, «διαπιστώσαμε ότι όταν κάποιος καλούσε το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντούσε η ΝΔ ή το Ποτάμι και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συνακρόαση». Πρόσθεσε πως «τα περιστατικά ήταν πολλά, ίσως για παραπάνω από μία εβδομάδα», τονίζοντας ότι «μπορεί να προέρχονται από κέντρα εγχώρια ή και αλλοδαπά». «Ενημερώσαμε τα αντίστοιχα κόμματα, τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο υπουργό πριν βγάλουμε ανακοίνωση. Φάνηκε ότι δεν γνωρίζανε το ζήτημα. Ζητήθηκε να εξετασθεί ως ιδιαιτέρως σοβαρό το συγκεκριμένο θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι σοβαρές οι καταγγελίες και η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το τι συνέβαινε και να δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις που θα επιβεβαιωθούν από την έρευνα της δικαιοσύνη» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

«Να επιληφθεί η δικαιοσύνη» ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, αλλά πρόσθεσε: «Βεβαίως το ΚΚΕ είναι και «μυγιάγγιχτο», μπορεί να λέει και υπερβολές. Πάει να αποδείξει την βασιμότητα αλλά είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις την βασιμότητα (των καταγγελιών). Στο ΚΚΕ εναπόκειται να πει τί εννοεί. Μπορεί να παίρνω κάποιον και να βγαίνει κάποιος άλλος, να μπλέξουν οι γραμμές, που έχει συμβεί και σε μένα. Πανεύκολα τεχνικά γίνονται τέτοια. Είναι άλλο η τεχνική αβλεψία και το τεχνικό ανθρώπινο λάθος και άλλο το να βάλουμε να παρακολουθούμε κάποιον».