Διαφοροποιήσεις σημειώθηκαν στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ κατά την ψηφοφορία για την κατάργηση των διακρίσεων, στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνει και τις διακρίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια (λόγος για τον οποίο υπήρξε «έκρηξη» του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη αλλά και σάλος ακριβώς για τα όσα υποστήριξε).

Κατσίκης, Δ. Καμμένος και Κόλλια καταψήφισαν την κατάργηση διακρίσεων, ενώ υπέρ των δικαιωμάτων τάχθηκαν αντίθετα οι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος. Απουσίαζαν Πάνος Καμμένος, Κουντουρά, Λαζαρίδης και Κόκκαλης. «Όχι» ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπως και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα η κατάργηση των διακρίσεων υπερψηφίστηκε 201 «Ναι», 21 «Όχι» και 5 «παρών».

Κοντονής: Κανένα πολιτικό ζήτημα δεν υφίσταται

Σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε:

«Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας επεφύλαξε η σημερινή διαδικασία. Όχι μόνο τα υπό ψήφιση άρθρα 1, 2 3 και 4 του σχεδίου νόμου υπερψήφισαν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύοντας ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δεν υφίσταται, αλλά το «ενδιαφέρον» είναι ότι τα καταψήφισε ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός Λεωνίδας Γρηγοράκος. Είναι προφανές ότι τις αιτιάσεις οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς θα πρέπει να τις απευθύνουν και προς τον ομοϊδεάτη τους».

Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας κοιτούσε χαμογελαστός να καταψηφίζουν βουλευτές των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής

Σε ανάρτησή του επίσης στο twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε: «Βουλευτές ΑΝΕΛ μαζί με Χρυσή Αυγή καταψήφισαν τις ευρωπαϊκές διατάξεις για ίση μεταχείριση στην εργασία. Ο κ. Τσίπρας κοιτούσε χαμογελαστός»