Παρά την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ λίγες μόλις μέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup (τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξη κυρίως, στην δική της συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό, ότι τη Δευτέρα « θα κλείσουν τα περισσότερα ζητήματα, αν όχι όλα» σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τον διευθυντή και την γραμματέα της ΚΟ, Κώστα Ζαχαριάδη και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου!

Στη συνεδρίαση πήραν τον λόγο οι υπουργοί, Ε. Τσακαλώτος, Γ. Χουλιαράκης, Δ. Παπαδημητρίου, Ε. Αχτσιόγλου, Π. Πολλάκης, Γ. Χαρίτσης, Θ. Φωτίου και Γ. Βασιλειάδης, ενώ τοποθετήθηκαν 20 βουλευτές.

Η συζήτηση φέρεται να περιστράφηκε αποκλειστικά σε οικονομικά ζητήματα που άπτονται του προϋπολογισμού του 2017.

Εκτιμούν επίσης, ότι οι εξελίξεις είναι θετικές, όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΚΟ, τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ ομοίως εξελίσσεται καλύτερα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2016.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν επίσης ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, τα οποία ουδείς επιδιώκει να εξωραΐσει, τονίζοντας, τέλος, ότι «ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» στην αντιμετώπισή τους.