​Σάλο προκάλεσε το ξέσπασμα κατά των ομοφυλόφιλων στη Βουλή από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση του κόμματός του να καταψηφίσει την εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης με τον θρησκευτικό και πολιτικό γάμο.

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένα γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω…» υποστήριξε υπό το πρόσχημα του «ρητορικού ερωτήματος». Ο κ. Κατσίκης επικαλέσθηκε ως λόγο της αντίδρασής του «τις χριστιανικές αντιλήψεις» του «ως Έλληνα πατριώτη» για να ακολουθήσει αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές, με πρώτο τον Μάριο Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων και ο παρακάτω διάλογος:

Γεωργιάδης: Γιατί να μην είναι;

Κατσίκης: Γιατί να μην είναι λέτε… Εκτιμώ το IQ σας...

Γεωργιάδης: Με προσέβαλε! Έχει μείνει στο δικό του IQ. Στον μεσαιωνικό σκοταδισμό.

Στη συζήτηση παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) για να παρατηρήσει ότι «ο καθένας έχει IQ (για να φωνάξει ο Μ. Γεωργιάδης την λέξη «ραδικιού» από τα έδρανα!) και μπορεί να κρίνει».

Τον βουλευτή των ΑΝΕΛ αποδοκίμασαν και από το ΠΑΣΟΚ. «Εσείς γιατί δεν σέβεστε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων; Γιατί ταυτίζεστε με ρατσιστές;» αντέδρασε ο Β. Κεγκέρογλου.


Ο ίδιος πάντως επέμεινε στις θέσεις του παρότι τον κατηγόρησαν ευθέως για ρατσιστικό ξέσπασμα. «Τους πείραξε αν ο γκέι μπορεί να είναι μπέιμπι σίτερ. Αν είναι δάσκαλος δεν λένε τίποτα. Τσιμουδιά!» υποστήριξε.

Τον Κ. Κατσίκη άδειασαν όμως και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο οι ΑΝΕΛ συγκυβερνούν.


«Είναι η υποκρισία να είσαι αρσενικός στο πρωί με κοστούμι και γραβάτα και το βράδυ να ζεις αυτό που δεν μπορείς να ομολογήσεις δημοσίως. Έρνστ Ρεμ το λένε αυτό (σ.σ. πρόκειται για τον ομοφυλόφιλο ναζ που συγκρότησε τα τάγματα εφόδου)» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης.