Σε μια σειρά από υποσχέσεις της κυβέρνησης που παρέμειναν απλώς εξαγγελίες αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Η Κάτια Μακρή, υπενθύμισε την εξαγγελία για το πετρέλαιο θέρμανσης από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 30 ιουνιου 2016, ότι «χωρίς κόφτη θα δοθεί το πετρέλαιο θέρμανσης». Τελικά δίνεται μειωμένο κατά 50% και από τον …Φεβρουάριο του 2017.

Πλειστηριασμοί

Αντίστοιχη τύχη είχε η ρύθμιση για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Εξαγγέλθηκε δύο φορές: Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 και στις 12 Οκτωβρίου 2016, αλλά δεν έγινε ποτέ.

Ακατάσχετος λογαριασμός επιχειρήσεων

Αλλά ούτε και η δέσμευση για ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων έχει γίνει πράξη, αν και εξαγγέλθηκε στις 29/2/ 2016.
«Κούρεμα» οφειλών επιχειρήσεων
Και η δέσμευση όμως για «κούρεμα» οφειλών των επιχειρήσεων, αν και εξαγγέλθηκε πανηγυρικά από τον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη, στις 11/10/16, επίσης, δεν έγινε ποτέ πράξη!
Πάγωμα οφειλών επαγγελματιών

Το ίδιο συνέβη και με το παρεμφερές θέμα του παγώματος οφειλών των επιχειρηματιών, το οποίο ανακοινώθηκε μάλιστα στις στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 απο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και δεν υλοποιήθηκε.
Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες
Αλλά και η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες, ύψους 6,2 δισ. ευρώ παραμένει «κενό γράμμα», παρότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα αποπληρωθούν έως το τέλος του 2016. Η αποπληρωμή έχει πάρει αναβολή έως τον Δεκέμβριο του 2017!
Όπως κατέληξε η Κάτια Μακρή «δεν θέλουμε να λένε πολλά και να κάνουν λίγα, αλλά να λένε λίγα και να κάνουν πολλά»!