​Σημείο συζήτησης με το ΕΣΡ είναι το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των καναλιών δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM. Όπως πρόσθεσε, με βάση το αποτέλεσμά της συζήτησης θα κινηθεί ανάλογα και η κυβέρνηση.
Ανέφερε ακόμα ότι αν καταστεί τεχνικά εφικτό η αδειοδότηση να προχωρήσει μέσα στο επόμενο λίγο χρονικό διάστημα, τότε δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μεταβατική ρύθμιση για να καλύψει το κενό. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό , «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παρανομούμε» υποστήριξε.
Για τα επόμενα βήματα μετά την ορκωμοσία του ΕΣΡ, δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα συζητήσει με το ΕΣΡ «τα φλέγοντα ζητήματα υποστήριξης και υποδομών της ανεξάρτητης αρχής που είναι ανεπίλυτα εδώ και χρόνια», όπως το έλλειμμα υποδομών και προσωπικού, το οποίο απέδωσε σε «πολιτική σκοπιμότητα»
Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι όλη η τεχνογνωσία, το δυναμικό και το λογισμικό που συγκροτήθηκε κατά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση του ΕΣΡ από την πρώτη μέρα.
Αισιοδοξία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης
Όσον αφορά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα γίνει εντός χρονοδιαγράμματος.
Για το ορόσημο του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τόνισε ότι παραμένει ο στόχος για κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά πρόσθεσε ότι «δυστυχώς όμως βλέπουμε τις ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες που αναδείχθηκαν και προς το τέλος της ολοκλήρωσης της α' αξιολόγησης, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι όσοι επιθυμούν καθυστερήσεις θα αναγκαστούν να δείξουν την ανοχή τους».
Για το αν θα υπάρξει οριστική λύση για το χρέος στο Eurogroup ή έστω η ανακοίνωση του του οδικού χάρτη της λύσης, δήλωσε: «Το βασικό σήμα που θέλουμε να δώσουμε είναι μια απόφαση, μια διαφαινόμενη λύση, που να βεβαιώνει την επενδυτική κοινότητα ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα μπει εμπόδιο στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» και ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί αυτή η αναγκαία κουβέντα να μπει στους πολιτικούς σχεδιασμούς των εθνικών εκλογών της Γερμανίας.
Τέλος, για το αν θέση της κυβέρνησης είναι η «αξιολόγηση πάση θυσία», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μια διαδικασία πολιτική που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της» και υποστήριξε ό��ι η Ελλάδα έχει αποκτήσει πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία.