Σε κλίμα αγανάκτησης, απογοήτευσης ακόμη και ντροπής κινείται το αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων για την πορεία της χώρας, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον μήνα Νοέμβριο. Στη μηνιαία δημοσκόπηση, που δεν έχει ερώτημα πρόθεσης ψήφου, ο Πρωθυπουργός έχει υποστεί βαθύ τραύμα στην δημοτικότητά του ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μακράν τόσο στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργία όσο και στην δημοφιλία. Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες ενώ ο Πρωθυπουργός μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στην σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη.

Αναλυτικότερα, το 88% των ερωτηθέντων της έρευνας πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», ενώ μόλις το 8% θεωρεί ότι βαίνουν προς τη σωστή.

Μάλιστα, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 73% απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση και το 19% ότι πηγαίνουν προς τη σωστή. Αντίστοιχα, το 95% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 3% ότι κινείται προς τη σωστή.

1).jpg

Το 28% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αισθάνεται οργή/αγανάκτηση, το 25% ότι αισθάνεται απογοήτευση, το 19% ανησυχία/άγχος και το 9% ντροπή.

2.jpg

Ως προς τη διεθνή ισχύ της χώρας, το 53% απάντησε ότι η θέση της είναι πιο αδύνατη σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το 38% θεωρεί ότι παρέμεινε η ίδια και το 8% ότι έγινε πιο ισχυρή.

3.jpg

Όσον αφορά στη δημοτικότητα, ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπερισχύει του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς θετική γνώμη για εκείνον έχει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Πρωθυπουργό είναι 24%.

4.jpg

Επίσης, το 42% υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Καταλληλότερο θεωρεί τον κ. Τσίπρα το 22%, ενώ το 35% απάντησε «κανένας από τους δύο».

5.jpg
Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» το 14% απάντησε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το 32% μια κυβέρνηση της Ν.Δ. και το μεγαλύτερο ποσοστό, 52%, απάντησε «καμία από τις δύο».

7.jpg

6.jpg
Τέλος, το 53% τάσσεται κατά της διεξαγωγής εκλογών και το 45% υπέρ.

8.jpg

Δείτε ΕΔΩ όλη την έρευνα