​Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία της Επανάστασης, μπροστά σε χιλιάδες Κουβανούς και με τους αρχηγούς της νότιας Αφρικής, της Βενεζουέλας, του Μεξικού κ.ά, εκφώνησε επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο, παρομοιάζοντας την κουβανική επανάσταση του 1959 με την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα στο star.gr.

Αφού δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ραούλ Κάστρο και του Νικολάς Μαδούρο, στη συνέχεια είχε μια συζήτηση τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Κούβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες μίλησαν για την ΕΕ και τη συμφωνία ΕΕ-Κούβας που σηματοδοτεί ένα πρώτο βήμα ανοίγματος της χώρας προς την Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια η κουβέντα πήγε σε πιο προσωπικά θέματα.
Ο Ραούλ Κάστρο φέρεται να ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, «τι κάνει ο γιος σου ο Ερνέστο;». Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έχει δώσει το όνομα «Ερνέστο» -ως δεύτερο όνομα- στον μικρότερο γιο του, για να τιμήσει τον επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.
«Ήταν μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου σε μία τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό. Ο Φιντέλ θα βρίσκεται για πάντα στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.