Μας ΚΟΥΦΑΝΕ ο Πολάκης: Λείπει ένα σεντόνι στα νοσοκομεία και το κάνουν θέμα τα κανάλια!

Τα βρίσκει όλα περίφημα στο σύστημα Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός

Αδιάβαστους μας έστειλε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος θέλησε να παρουσιάσει ως πραγματικότητα μια εικόνα για την Υγεία στην Ελλάδα που δεν έχουμε δει ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα: ότι τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ είναι λίγες ελλείψεις σε... σεντόνια και σύριγγες!
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως «στις 12 Δεκεμβρίου θα βγει η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στο χώρο της Υγείας», κάνοντας λόγο για πραγματοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Συνεχίζοντας, είπε πως «το σύστημα Υγείας είχε στερέψει από χρηματοδότηση» εξαιτίας της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και ισχυρίστηκε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με πάνω από 3.000 άτομα.
«Έχουν αναλάβει από πέρσι τον Οκτώβρη, ως σήμερα υπηρεσία στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας 3.150 άτομα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και στη συνέχεια πέταξε… την ατομική βόμβα: «Μια σειρά από κανάλια, όμως, βγάζουν πολύωρα ρεπορτάζ ότι λείπει ένα σεντόνι από κάποια νοσοκομεία, που δεν λείπει πια, ή μια σύριγγα, που δεν λείπει πια».
Η φράση αυτή του κ. Πολάκη έκανε και τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ να αγανακτήσει, ο οποίος είπε διακόπτοντας τον υπουργό: «Κύριε υπουργέ… λείπει! Μην το κάνουμε ωραίο γιατί χάνετε η πραγματικότητα. Αυτή τη δύσκολη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίσετε»!
«Αυτή τη πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε» αποκρίθηκε ο κ. Πολάκης και ξεκίνησε να απαριθμεί το πώς έχουν μοιραστεί αυτοί οι 3.150 που έχουν αναλάβει από τον Οκτώβριο, όπως ισχυρίστηκε…
Προφανώς, ο κ. Πολάκης δεν έχει (;) ακούσει τίποτα για λίστες αναμονής σε χειρουργεία που φτάνουν μέχρι τα 2 χρόνια ή για ασθενείς που πεθαίνουν περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ… Ούτε για ελλείψεις φαρμάκων ή για καταγγελίες ασθενών (και γιατρών ή νοσηλευτών) πως αγοράζουν οι ίδιοι ακόμη και γάζες, λευκοπλάστ, οινόπνευμα και αντισηπτικά λόγω έλλειψης…
Τουλάχιστον ας διάβαζε και κανένα από τα ρεπορτάζ του STAR και του star.gr:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top