​Θετικός ως προς την πορεία της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, πριν από λίγο στην ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος έκανε λόγο για θετική πρόοδο και συζήτηση για το χρέος στο Εurogroup, αλλά απέφυγε να δεσμευθεί για συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης. Σημείωσε, δε, την σημασία επίτευξης του στόχου του 3,5% το 2018.

Συγκεκριμένα ο Ντομπρόβσκις είπε: «Σε κάθε περίπτωση εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και το 2018, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη του στόχου του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, την αγορά εργασίας - αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα».

Συμπλήρωσε δε πως «υπάρχει σημαντική πρόοδος και στο κοντινό μέλλον θα έχουμε ολοκλήρωση, αλλά δεν μπορώ εγώ να δεσμευθώ τώρα για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Για όλα αυτά θα υπάρξει συζήτηση στο επόμενο Εurogroup, τα πράγματα είναι στη σωστή τροχιά και θα πρέπει να αναμένουμε και μια συζήτηση για το χρέος».

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου