​Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με εκπροσώπους των θεσμών και τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς όλων των εμπλεκόμενων υπουργών.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά επανέλαβε τις γνωστές σε όλους θέσεις της για τις ομαδικές απολύσεις, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα στα εργασιακά, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινήσεις επί σειρά θεμάτων.

Επίσης επί τάπητος τέθηκαν τα δημοσιονομικά, ζητήματα ενέργειας, χωρίς όμως να υπάρχει συμφωνία και εκεί.

Από ελληνικής πλευράς, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου, o υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση, καθώς από Δευτέρα το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται σε καθοριστική φάση, μιας και το Euro Working Group θα κάνει έναν πρώτο γενικό απολογισμό της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης και θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.