Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, διατύπωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε αποκλειστική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση.
Ο Μοσκοβισί δήλωσε πως είναι σε θετική κατεύθυνση οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.
«Είμαι πεπεισμένος ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση του ελληνικού προγράμματος, σε φάση επιτυχίας. Γνωρίζω ότι απαιτείται προσπάθεια από τον ελληνικό λαό αλλά νομίζω ότι η ανταμοιβή είναι μέσω της ανάπτυξης, της εμπιστοσύνης και των θέσεων εργασίας . Ελπίζω πως μια συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Όσον αφορά τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, είπε: «Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μαζί μας το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος από την αρχή, βοηθά στην σταθεροποίηση της αξιοπιστίας του προγράμματος. Και αυτός είναι ο λόγος που κάθε είδους συμφωνία χρειάζεται την συμβολή του ΔΝΤ. Αλλά πρέπει επίσης να είμαστε σε ισορροπία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε «κινήσεις» στο χρέος αλλά πρέπει να έχουμε και ανάλογο αίτημα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Θα έλεγα ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητάμε είναι αρκετά απαιτητικές και η απόδοση είναι αρκετά ικανοποιητική και αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».
Αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, για μία ακόμη φορά είπε πως «εάν οι ελληνικές αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους θα πρέπει να πάρουμε τις δικές μας».