Αποστάσεις από τις… ίσες αποστάσεις της Φώφης Γεννηματά από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πήρε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Υπάρχουν επιλεκτικές συμμαχίες όταν ξέρεις τι θες. Με κριτήριο δηλαδή τις πολιτικές που συμφέρουν για την ανάπτυξη, με μείωση ανισοτήτων και κοινωνικό κράτος, χτίζεται και κατοχυρώνεται η αυτονομία της πολιτικής ενός κόμματος με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπουργός στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «εξαντλούν τις αντοχές των πολιτών και την υπομονή των οπαδών τους με άστοχες πολιτικές όπως για τις τηλεοπτικές άδειες και τις επιθέσεις στους θεσμούς» και πως «αυτή η θεωρία του εξαναγκασμού που καλλιεργούν είναι ένας ραγιάδικος αλυτρωτισμός που δεν αξίζει σε κανέναν».
Ο ίδιος τόνισε πως «είμαστε μακριά από την ανάπτυξη γιατί δεν έχουμε σχέδιο και παραγωγική βάση που να οδηγήσουν σε στέρεες δουλειές, καλοπληρωμένες και μείωση των ανισοτήτων», ενώ όσον αφορά τις διαφοροποιήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και το αν ανοίγει πόρτα εξόδου από το ΠΑΣΟΚ είπε: «Και αυτό το έχουμε ανάγκη σαν το νερό στην έρημο. Χορτάσαμε ατάκες και συνθήματα. Καιρός να σκεφτούμε, να συζητήσουμε και να ξανασυστηθούμε. Ποια έξοδος; Δεν είμαστε σε πολιορκία και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Μεσολόγγι».