Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε γύρω στις 08.30 το πρωί της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη.

​«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ένας ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της βαλκαν��κής», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη.

«Ξεκινάω την περιοδεία μου στη Θράκη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτη πόλη της Ε.Ε. στα ανατολικά της σύνορα» είπε ο Πρωθυπουργός.

184371.jpg
Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι παρά την κρίση που διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, ο λιμένας αναπτύσσεται με εξωστρέφεια, με το βλέμμα στραμμένο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον Εύξεινο Πόντο και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μία περιπέτεια τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατάφερε να εξασφαλίσει «και το τελευταίο ευρώ» από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές.

Αμέσως μετά την Αλεξανδρούπολη, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.
184369.jpg
Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο, το Μουσικό Γυμνάσιο και το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά".

Αργότερα θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή,

Στις 6.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη", την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο "Arcadia.

Τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του στη Θράκη συνοδεύουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλια Τσαρουχά.