​Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, ως εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, και μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι η πραγματικότητα έχει ως εξής:

«Τον Οκτώβριο είχαμε 85.000 απολύσεις συμπολιτών μου, πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Οι συνταξιούχοι που είχαν πιστέψει σε αυτήν την κυβέρνηση είδαν περικοπές στις συντάξεις και στο ΕΚΑΣ. Οι μικρομεσαίοι καταστρέφονται από την υπερφορολόγηση».

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει διαπραγματευτεί, οι πολίτες τρέμουν. Είναι θέμα ανεπάρκειας, εμπιστοσύνης, ικανότητας και διοίκησης. Αξίζουν αυτή η χώρα και οι συμπολίτες μου πολύ καλύτερα» πρόσθεσε.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσβλέπει σε κομματικά οφέλη» και τόνισε:

«Θέλω να καταλάβει ο κόσμος τι λέμε εμείς. Το τρίτο μνημόνιο ήταν στόχοι και η κυβέρνηση τους μετέτρεψε σε υπερφορολόγηση (στη 2η παράγραφο του τρίτου Μνημονίου, υπάρχει η υπογραφή Τσίπρα). Εμείς θα διαπραγματευτούμε διαφορετικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει παρακάτω και λέει ότι εμείς δεν θέλουμε να μας επιβάλλει κανείς μεταρρυθμίσεις. Την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε μια μεταναστευτική ορμή τέτοια, ώστε να δώσει το δικαίωμα σε λογικούς ανθρώπους να συζητήσουν με λογικούς ανθρώπους για να δημιουργηθεί αυτό το περιθώριο για να υπάρξει δυνατότητα να κινηθεί η οικονομία»

Ο εκπρόσωπος τύπου επανέλαβε το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, τονίζοντας πως «ο κ.Τσίπρας δημιούργησε εχθρούς παντού».

«Η ΝΔ δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη. Σε αυτήν έλαχε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μπορέσουν να συσπειρώσουν το μέγιστο δυνατό αριθμό των συμπολιτών μας έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει πολιτική αλλαγή» τόνισε προβλέποντας νίκη του κόμματός του.

«Μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, προφανώς στο πλαίσιο τού να πάει η χώρα παρακάτω, θα επιδιώξουμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συμμαχία» ανέφερε ακόμη ο κ. Κικίλιας.


Τι είπε για τον Τζανακόπουλο
«Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό προς Θεού. Στο briefing είπε ότι είναι ανεπιβεβαίωτες οι πληροφορίες για τις δηλώσεις Ερντογάν, την ίδια ώρα το ΥΠΕΞ απαντούσε με ανακοίνωση στον Ερντογάν και ο κ.Τσίπρας τον έπαιρνε τηλέφωνο και ζητούσε ραντεβού. Τι συμβαίνει σε αυτή την κυβέρνηση; Έχουμε μεγάλο προβληματισμό από την πλευρά μας. Είχαμε ζητήσει στο παρελθόν και συμβόλαιο εξωτερικής πολιτικής»