​Την ανησυχία της εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά για την τουρκική προκλητικότητα που επέδειξε με τις δηλώσεις του, ο Ταγίπ Ερντογάν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

«Περιέχουν απροκάλυπτες απειλές κατά της εθνικής μας ασφάλειας. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξαγγέλλει και εντυπωσιακά εξοπλιστικά προγράμματα που προσδίδουν στις δηλώσεις του χαρακτήρα ανοικτής απειλής. Η στάση αυτή που απειλεί και την ειρήνη και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με σχεδιασμό και ουσιαστικές ενέργειες», επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας την ομιλία της στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «Ανάπτυξη, Δουλειές, εργασιακά δικαιώματα».

Επίσης ανήσυχη δήλωσε και για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα. «Με αυτό τον τρόπο πάει στην διαπραγμάτευση με την πλάτη στον τοίχο και τελικά για να “διασωθεί” τα δίνει όλα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν γίνει οι πιο πρόθυμοι στους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και στις απαιτήσεις τους», υποστήριξε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η συνέχιση της λιτότητας, ούτε είναι λύση η ζούγκλα στην αγορά εργασίας. «Η λύση βρίσκεται στη δυνατότητα που έχουν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να συνεργαστούν. Με βάση ένα πλαίσιο αποδεκτό από τους κοινωνικούς εταίρους», σημείωσε.