Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Η συνομιλία κράτησε 20 λεπτά, ενώ για την πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν ήταν μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική.
Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Τραμπ για τη νίκη του στις εκλογές και τόνισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.
Στη συνομιλία τους τονίστηκε επίσης ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης, καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Θαυμαστής της Ελλάδας δήλωσε από την πλευρά του ο Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως ανέφερε στον κ. Τσίπρα, στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση, σε αντίθεση πάντως την προεκλογική του ρητορική, όταν χαρακτήριζε παράδειγμα προς αποφυγή την Ελλάδα.


Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολούθησε στενά και την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, τονίζοντας ότι ήταν σημαντική για την χώρα μας. Μάλιστα, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία του προς τον κ. Τσίπρα να τα πουν από κοντά και ανανέωσαν το ραντεβού τους, το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε αν θα είναι τηλεφωνικό ή αν θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.